Jak se nestát vrahem - Klíma, Ivan, 1931- (Academia, 2012)
Již třetí kniha fejetonů Ivana Klímy je vlastním autorovým výběrem z Posledních slov a Sloupků, které donedávna po tři roky vycházely v Lidových novinách a v měsíčníku Xantypa. Texty se dotýkají nejrůznějších témat, většinou každodenních, někdy i věčných. Největší zájem čtenářů vyvolávaly autorovy vtipné postřehy o nesmyslném zbožňování celebrit, o nadhodnocování významu profesionálního sportu či o nepochopitelných činech naší justice. A jakkoli jsou tyto věci vážné, v podání autora, který má smysl pro humor, je možné jim čelit i zasmáním.