Nejlíp je nám v Ammerlo - Michaelis, Antonia, 1979- (Knižní klub, 2012)
Čtyři kamarádi - statečný Aik, prostořeká Luisa, bázlivý Lukas a opatrná Mandy (o králících, kočkách a psech nemluvě) - najdou na břehu opuštěný člun a rozhodnou se, že na něm vyplují na moře. Nejprve jej však musí opravit a opatřit si plachtu. Peníze a prostředky na opravu si shánějí opravdu nevšedním způsobem, ať už se jedná o lov klobouků, úpravu prostěradla nebo lupičskou výpravu.