Adiós, Španělsko - Reinerová, Lenka, 1916-2008 (Labyrint, 2012)
Poslední rukopis poslední německy píšící autorky z Prahy, Lenky Reinerové (1916-2008). Příběhy této knihy jsou inspirovány skutečnými zážitky československých interbrigadistů, kteří bojovali ve špan-ělské občanské válce (19361939). Text doplňují dosud nikdy nepublikované ukázky ze španělského deníku jednoho z veteránů, autorčina manžela Theodora Balka, historická studie a obrazová příloha dobových dokumentů. Z německých originálů přeložily Olga Walló a Viera Glosiková.