Muž s unavenýma očima - Goffa, Martin (Mladá fronta, 2013)
Napínavý příběh s kriminální zápletkou se odehrává v rozmezí několika dnů v kulisách sychravé podzimní Prahy. Právě zde se tragickým způsobem protnou osudy čtyř osob: bývalého policisty Mikuláše, jeho kolegy Valiho, pohřešovaného majitele loterijní firmy a neznámého muže v kapuci, jehož role je pro životy ostatních klíčová. Vše začíná nečekaným zmizením podnikatele, po jehož stopě se díky zveřejněné finanční pobídce okamžitě vydává nejen policie. Ačkoli pátrání zprvu vede jen k dalším a dalším otazníkům, postupně se jeho jednotlivé pramínky začínají slévat v jeden mohutný tok, který nakonec vyústí do děsivé scény, o niž ani jeden ze zúčastněných nestál...