Orlova kořist. - Scarrow, Simon, 1962- (BB art (nakladatelství), 2012)
Pátá kniha série Quintus Licinius Cato (volně navazuje na tituly "Na křídlech orla" (vyšlo též pod názvem "Pod znakem orla"), "Vítězství orla", "Orel na lovu" a "Orel mezi vlky"). Od okamžiku, kdy na britských březích přistála mocná římská armáda, uběhl už víc než rok. Přestože legie neočekávaly výrazný odbor, barbarský vojevůdce Caratacus jim neustále znepříjemňuje život. Císař Claudius však nyní potřebuje dosáhnout v Británii vítězství, aby upevnil svou vládu.