Zima světa : Století. - Follett, Ken, 1949- (Světový bestseller, 2013)
Druhá kniha trilogie Století. Zima světa začíná tam, kde Pád titánů končí. Pětice navzájem spřízněných rodin - americká, německá, ruská, anglická a velšská - vstupuje do doby obřího sociálního, politického a hospodářského chaosu počínajícího vzestupem třetí říše, přes krvavé události ve Španělsku a velká dramata druhé světové války až po výbuchy sovětských a amerických jaderných bomb. Životy všech postav se nerozuzlitelně proplétají, děj se přenáší ze salonů bohatých až na krvavá bojiště a vtahuje čtenáře do stále složitějších dramat, jež poznamenaly minulé století. Bezchybné historické podloží, pečlivě prokreslené postavy, zanícený, mistrný rukopis - Ken Follett nás již podruhé přivádí do světa, o němž jsme si mysleli, že ho známe, ale který nám teď už nikdy nebude připadat jako dřív.