Přes Altiplano na svatbu - Vacek, Jiří, 1974- (Altiplano, 2010)
Pátého září 2009 vyjeli autoři této knihy na kole a na těžko z k olumbijské Bogoty na téměř osmi a půl měsíční cestu přes celý jiho americký kontinent. Vrcholem byl přejezd drsného a neuvěřitelně kr ásného Altiplana, sjezd legendární chilské Carretery Austral nebo návštěva peruánského NP Huascarán. Za 253 dní projeli devět zemí, podívali se až na samý jih tohoto kontinentu a po 14 224 km ukonči li svoji dobrodružnou cestu v brazilském Rio de Janeiru už jako ma nželé. O přípravě, průběhu, trase, ale i o svatbě, o které neměla Monika dlouho ani tušení, se dočtete v tomto jejich knižním debutu