Pohádky vánočního zvonku : dvanáct pohádek na dobrou noc - Kožík, František, 1909-1997 (Albatros, 2012)
Vánoce znamenaly pro Františka Kožíka nejen vzpomínky na dětství, ale i právě prožívanou rodinnou atmosféru. Pro přátele rád vytvářel "vánočenky", krátké básničky s ilustracemi. Mezi hezké zvyky patřily také pohádky, které vyprávěl dcerce v předvánočním čase. A teď si je můžete přečíst i vy. O potrhlé Andule, Neposlušném koníkovi, Třech zlých dědcích, Úkolech prince Jasmína, Nejhloupějším čertovi, Orličce, Podivné noci, Zázračném malíři, Kašpařince a mnohé další.