Zvířata kolem nás : od jara do zimy - Barsotti, Renzo (Junior, 2013)
Rozhlédněte se kolem sebe! Vydejte se na louku, do parku, k rybníku. Už na první pohled uvidíte mnoho zajímavých živočichů: hmyz, ptáky, slimáky. Asi si je brzy budete chtít prohlédnout pozorněji, spatřit ještě další a dozvědět se, jak se jmenují, čím se živí, co dělají na jaře, v létě, na podzim a v zimě. Díky této knížce a jejím názorným, mimořádně věrným ilustracím poznáte své čtyřnohé i okřídlené sousedy a seznámíte se s jejich zajímavým životem, který se mnohdy odehrává za vaším oknem, ve vaší zahradě, nedaleké louce, na mezi nebo v lese.