František a jeho pohádky do postýlky - Rožnovská, Lenka, 1972- (Portál, 2010)
Pohádky psané dětem "do pelíšku" pro usínání pojí postava malého kluka Františka. František má jít po prázdninách do školky a poslední prázdninový týden si užívá s maminkou, Františkem spisovatelem a s pelišáky - hračkami, které si smí brát do pelíšku: kočičkou Fešandou, medvědem Bílým pupkem a autíčkem. Celou pohádkovou knížkou se vine číslo sedm - sedm dní, sedm tajemných nadpisů se sedmi obrázky, sedm krátkých příběhů, sedm pohádek, sedm básniček-kaligramů, sedm ukolébavek.