Julie mezi slovy - Dvořáková, Petra (Host, 2013)
Kniha Julie mezislovy se dotýká častého , a přesto v dětské literatuře zřídka uchopeného tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny, vytváření širších citových vazeb k novým partnerům rodičů i jejich dětem. Dětskému čtenáři pak poskytuje možnost vyrovnat se s jednou z nejbolestnějších zkušeností dětství. Knihu doprovodila ilustracemi přední slovenská výtvarnice Katarina Gasko.