Ztracené město v Amazonii. po stopách největší záhady 20. století - tajemného Eldoráda - Grann, David, 1967- (Víkend, 2010)
Autor ve své knize pátrá o osudu Percyho Harrisona Fawcetta, velkého badatele počátku 20. století, který zmizel se svou výpravou, když v Amazonii hledala bájné město. Jeho pečlivé bádání a náročné cesty nakonec přinesly neuvěřitelně cenné informace