Mušketýrská čest - Novotná, Dagmar, 1952- (Původní česká detektivka, 2009)
Historický román, který nás zavádí do Prahy roku 1642, líčí dramatické osudy vojáka Kryštofa Brendta a císařského diplomata Maxmiliána z Graabu, jejichž život a vzájemný vztah nemilosrdně poznamenala třicetiletá válka. Z vraždy mladého studenta je obviněn lékař, který do Prahy přijel sotva před několika týdny, a už vůbec není jasné, jakou roli v celém případu hrají dominikáni od sv. Jiljí. Jsou ale tito svědkové ochotni a schopni zapomenout na všechno, co je rozděluje, a společně získat důkazy, potřebné pro dosažení spravedlnosti a očištění jména nevinného člověka?