V jiném čase, v jiném životě - Persson, Leif G. W., 1945- (Severská krimi (MOBA, 2012)
Stockholm, 1975 Šest mladých lidí vezme veškerý personál německého velvyslanectví jako rukojmí. Dlouhé obklíčení únosců končí smrtí dvou zajatců a zraněním několika dalších rukojmí, ale i zločinců. Bleskový přesun do roku 1989: Brzy po zavraždění švédského státního funkcionáře zjistí Anna Holtová a Bo Jarnebring, dva detektivové pracující na případu, že celé vyšetřování bylo narychlo odloženo nekompetentním a zkorumpovaným vyšetřovatelem...Po deseti letech: Lars Johansson, nový příslušník švédské tajné policie, se rozhodne obnovit některé případy, které zůstaly po jeho předchůdci nedokončené