Pilot a Malý princ : život Antoina de Saint-Exupéryho - Sís, Petr, 1949- (Labyrint : Raketa, 2014)
Nádherná kniha o osamělosti, hledání krásy a smyslu života. Petr Sís s empatií, lehkostí a citem pro dobovou atmosféru vypráví příběh legendárního francouzského letce, dobrodruha a spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho (1900-1944). Mimořádně zpracovaný obrazový životopis sleduje rodinné zázemí, dětské sny, práci pro leteckou poštu i osudový poslední let nad Středozemním mořem. Je to portrét muže, jenž s oblibou četl i psal přímo v kokpitu letadla, odvážně překonával hranice dosud možného a zároveň zůstal velkým snílkem. Po celý život si v sobě uchoval zvědavé a hravé dítě - svého Malého prince