Vladař - Machiavelli, Niccolo, 1469-1527 (XYZ, 2012)
Slavné Machiavelliho dílo, které obsahuje politické úvahy odhalující a popisující mechanismy fungování moci, a které se stalo základem děl dalších teoretiků moci.