Hvězdní vandráci - Ríša, Vlado, 1949- (Golem Ríša : XB-1, 2015)
Mladý, nepříliš úspěšný bojovník ve válečných robotech Jarmil Mařák nedobrovolně odlétá coby nový člen posádky kosmické lodě kamsi do vesmíru. Její majitel patří k takzvaným vandrákům = k lidem, kteří šmejdí vesmírem a hledají příležitostné výdělky, artefakty a zajímavé či ztracené věci. Na Jarmila na každém kroku číhají záludnosti, se kterými se musí vypořádat. Prochází tvrdou školou života, v níž může a nemusí obstát