Muzeum záhad - Glover, David, 1953- (Dobrodružná matematika, 2012)
Tato knížka přenese malého čtenáře do Muzea záhad, kde se schyluje k loupeži zlatého pokladu. Napínavý příběh ho rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí matematických znalostí a bystré mysli poklad před lupiči zachránit? Jestli někdy zaváhá, nevadí, je tu ještě muzejní kočka Pythagorka, která mu ráda podá pomocnou tlapku.