Pán země : druhá kniha trilogie Tajemství pěti světadílů - Neff, Ondřej, 1945- (Jules Verne - knihovna pro 21. století, 2015)
Honba za tajemstvím nevyzpytatelného Virgila Adriana pokračuje. Naši hrdinové, tajný agent James Maukler a detektiv Fix spolu s malým Markem Davenportem a neohroženou slečnou Hortenzií Winthorpovou, se ocitnou uprostřed nejčernější Afriky. Zde už Adrianovi spadla maska a je zřejmé, že jsou v rukou zločince, nebo ještě hůře - v rukou šílence. Když pak podniknou marný pokus o útěk a jsou na hranici života a smrti, napadne je, že hůř už být nemůže. To jsou však na omylu. Může být daleko hůř a čeká je dobrodružství, jaké ještě žádný člověk nepodstoupil. Tajemství pěti světadílů tvrdě odolává pokusům o jeho rozluštění! Druhou knihu z velkolepé trilogie, zamýšlené jako pocta dílu Julese Verna, doprovodil svými ilustracemi Lubomír Kupčík