Jak fungují auta - Arnold, Nick, 1961- (Mladá fronta, 2013)
Kniha velice přehledně a srozumitelně seznamuje se základními principy fungování automobilů. Popisuje mechanické součástky, které uvádějí do chodu převodovku, stěrače, motor, písty, akcelerátor, kola, řízení, tlumení a brzdy u nejrůznějších druhů vozidel - těch jezdících na benzin či naftu i u elektromobilů. Dozvíte se zde také, jak se automobily v průběhu historie proměňovaly. Součástí knihy je i praktická část - 12 funkčních modelů, které si může každý sám sestavit. Stačí podle jednoduchých návodů přišroubovat barevně označená ozubená kolečka, tyče a kola na děrovanou pracovní desku. Pak už jen uvést mechanismy do chodu a na vlastní oči pozorovat, jak přesně auta fungují!