Dešťová hůl - Hájíček, Jiří, 1967- (Host, 2016)
Třetí kniha volné "venkovské trilogie morálního neklidu". Po předešlých literárních sondách do minulosti české vesnice nyní následuje román ze současnosti. Správce pozemků Zbyněk se vrací na venkov, do míst svého dětství, a postupně se zaplete do nejasných okolností sporu o pozemek, ale také do své osobní a manželské krize