Kluk na větvi - Wattin, Danny, 1973- (Albatros, 2016)
Tak trochu jiný moderní Mauglí. Vtipný a lehce potrhlý příběh ve stylu Astrid Lindgrenové a Roalda Dahla o sirotkovi Johanovi, který se ze všeho nejvíc na světě chce naučit číst. Jenže nemůže chodit do školy, protože nechce skončit v dětském domově. Až se jednoho dne náhodou seznámí s jedním výstředním dospělým, co miluje knihy stejně jako Johan. Ale nesnáší děti