Slovník historiků umění, výtvarných kritiků, teoretiků a publicistů v českých zemích a jejich spolupracovníků z příbuzných oborů (asi 1800-2008) - Slavíček, Lubomír, 1949-; Bregantová, Polana, 1954-; Horová, Anděla, 1944-; Platovská, Marie, 1951-
Biografický a bibliografický lexikon přibližuje osobnosti českého dějepisu umění. Zahrnuje informace o životě a práci jak historiků umění, jejichž dílo se již uzavřelo, tak současných představitelů tohoto oboru z různých generací.