Můj bratr Mesiáš - Vopěnka, Martin, 1963-
Jsme v roce 2168. Po velikém oteplení planety se civilizace zhroutila a teprve teď se začíná opět stavět na nohy. Kdesi v Řecku je osada přesídlenců z Čech, kteří tvoří zvláštní duchovní společenství pod vedením sedmdesálitého věrozvěsta Marka. Marek však není tou nejdůležitější osobou. Tou je jeho zemřelý bratr Eli, Ježíš nového věku, věštec a světec v jednom. Marek pouze rozšiřuje jeho učení a je na svoji roli zvyklý; je zvyklý i na to, že ženy v něm hledají pouze Eliho. Náhle však přichází mladá krásná Natálie a ptá se ho: kdo jsi ty sám?