A objevíš poklad, který v tobě dřímá - Gounelle, Laurent, 1966-
Hlavní hrdinka Alice přijíždí na návštěvu rodiny a setkává se se svým přítelem z dětství Jeanem, který k překvapení všech opustil studia a dal se na dráhu kněze, k níž se cítil povolán. Počet farníků, kteří navštěvují místní kostel, je však tak mizivý, že začíná pochybovat o smyslu svého poslání, pociťuje bezradnost a ztrácí motivaci. Alice, praktická, dynamická a odvážná mladá žena, se rozhodne vzít situaci do vlastních rukou. Své předsevzetí pomoci svému příteli opět nalézt smysl a přivést lidi zpět k víře pojme jako pracovní výzvu a jakožto úspěšná manažerka reklamní agentury k tomu hodlá využít všechny možné marketingové strategie. Pokouší se proniknout do tajů spirituality různých náboženských směrů, přičemž se pravdivost jejich hlavních myšlenek a principů snaží vyzkoušet a ověřit na vlastní kůži. Přitom se dostává do situací, které ji nutí překonávat limity vlastního ega a přehodnocovat zakořeněná přesvědčení a očekávání. Snaha pomoci příteli se stane impulzem k objevování autentické spirituality, vlastního vnitřního potenciálu a přivádí ji na cestu hledání sebe sama. Nakladatelská anotace. Kráceno.