Tajemství Shambhaly : hledání jedenáctého proroctví - Redfield, James, 1950- (Pragma, 2000)
Hrdina předešlé autorovy knihy Celestinské proroctví dostává opět duchovní impuls, který ho vyzývá navštívit Tibet a zúčastnit se hledání bájné říše Shambhaly, ve které je skryta duchovní moudrost a energetické možnosti lidstva. Uprostřed sněhových bouří a nebezpečných hor se Američan setkává s tajnou tibetskou sektou, která střeží tajemné legendy - instrukce, jež se předávají z generace na generaci, které musí podstoupit každý, kdo chce vstoupit do Shambhaly. I přes pronásledování čínskými agenty se Američanovi podaří najít bájnou říši a dozvědět se fantastické pravdy.