Vlčí kůže - Ekman, Kerstin, 1933-
Na jaře roku 1916 pětadvacetiletá porodní asistentka Hillevi Klarinová z Uppsaly odjela do kraje Jämtland na sever Švédska. Měla se stát ženou pastora Edvarda, s nímž se tajně zasnoubila. A chtěla ve zdejších drsných podmínkách pomáhat těm nejslabším - ženám a jejich dětem. Boj s chudobou, mýty, pověrami, ale také s vlky patřilo ke koloritu kraje lesů a jezer. A Hillevi se zde naučila žít. Její příběh se prolíná s osudem chlapce Elise, který utekl z domova, kde se mu nevedlo zrovna nejlépe, a díky výtvarnému talentu se mu podařilo dostat do Evropy.