Žádný důvod k obavám - Barnes, Julian, 1946- (Světová knihovna (Odeon), 2009)
Autobiografická kniha známého anglického romanopisce, jež je vlastně nekonečným proudem úvah. Spíše než románu se kniha podobá eseji na stále stejné téma, a tím je lidská konečnost, která se, jak jinak, nejlépe demonstruje na vlastní rodině.