Blaník - Wenig, Adolf, 1874-1940 (Omega (Dobrovský), 2013)
Několik pověstí o vojsku v Blaníku a stručné vylíčení nejdůležitějších bitev českých dějin od bitvy u Brůdku za knížete Břetislava až po Bílou horu.