Stírací losy - Ekman, Kerstin, 1933-
Farářka Ingefrid se vydává do malé vesnice jménem Černá Voda, která leží uprostřed rozlehlých lesů a temného jezera. Má se zde vypořádat s dědictvím po matce Myrten. Tu ale nikdy nepoznala, protože byla vychována adoptivními rodiči. Na čas přijímá místo farářky ve zdejší farnosti a pouští se do pátrání po minulosti své rodiny. Do rukou se jí postupně dostávají staré dopisy a zažloutlé fotografie předků, na povrch vyplouvají někdejší tajemství a bolestivé ztráty. Nakladatelská anotace.