Cílovníci - Papoušková, Eva, 1969-
Vyprávění desetiletého školáka o rodině, o zážitcích z nové školy a internátu v Poděbradech, ale také o zjitřelé době po druhé světové válce. Román pro děti a mládež od devíti let, který má základ v reálných událostech i postavách.