Cyklistka : osud poslední baronky - Poncarová, Jana, 1983-
Blanka Marie Battaglia byla amatérskou cyklistkou a poslední členkou rodu po přeslici. Její dobrodružný život se stal autorce předlohou pro napsání románu.