Chaloupky - Javůrek, Štěpán, 1987-
Příběh o obyvatelích dnes již zaniklých obcí Chaloupky a Jelení v Krušných horách, který se dotýká napjatých vztahů mezi Čechy a Němci v době sílícího nacionalismu před vypuknutím druhé světové války.