Duna. - Herbert, Brian, 1947-
Druhá část třídílné série z vesmíru Duny se odehrává v době předcházející událostem románu Franka Herberta, v bouřlivých časech, než šlechtický rod Atreidů přestěhoval své operace z domovské planety Caladan na neznámý pouštní svět Arrakis.