Hermann a Dorothea - Goethe, Johann Wolfgang von, 1749-1832 (Klasická světová poezie, 2018)
Epická skladba klasika německého písemnictví je romanticky laděnou selankou, propojenou kontrastním motivem bohatství a chudoby.