Poslední Mohykán - Cooper, James Fenimore, 1789-1851 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Příběh o dobrodružstvích bílého lovce, přezdívaného Sokolí Oko, a jeho indiánských přátel, se odehrává v severní Americe v době bojů mezi Angličany a Francouzi v polovině 18. století.