Wormsův svět /

Originální fantastický román vypráví o šíleném i zlověstném světě, v němž se čtrnáctiletý hrdina může stát koněm, rostlinou či kamenem, pokud se mu ovšem nepodaří uprchnout.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Koťátko, Petr, 1955- (Autor)
Další autoři: Koťátková, Eva, 1982- (Ilustrátor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : Druhé město, 2009
Vydání:Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Originální fantastický román vypráví o šíleném i zlověstném světě, v němž se čtrnáctiletý hrdina může stát koněm, rostlinou či kamenem, pokud se mu ovšem nepodaří uprchnout.
Tomáš, zasněný čtrnáctiletý chlapec, se po jakémsi podivném "zatčení" ocitá v říši hraběte Wormse. Tento záhadný pán vytváří ve svém světě "novou přírodu", prostou všeho násilí i nespravedlnosti - tak zní alespoň oficiální verze. Všichni, kdo se pro obyčejný svět nehodí nebo se volky nevolky ocitají na jeho okraji, vzbudí zájem Wormsových pomocníků a poslouží jako materiál k budování nového světa. U hraběte se totiž z těchto lidí stávají zvířata, rostliny a dokonce i kameny. Idylka má tedy značně děsivé základy a Tomáš, z nějž se pomalu stává kůň Wormsova stáda, se pokusí o útěk. Naštěstí najde dobré přátele mezi ostatními koňmi i dalšími zvířaty i rostlinami - ti všichni kdysi bývali lidmi a snad se jimi mohou znovu stát.. Znalému čtenáři může kniha evokovat hravou fantazii Lewise Carolla, pochmurné mýty Neila Gaimana, temná podobenství Kafkova i Orwellova, stylistické hrátky Patrika Ouředníka, ba i "metatexty" Umberta Eca a kdovíco ještě. Základem je ale čtivý, dramatický a dobrodružný příběh čtrnáctiletého chlapce v tajemném magickém světě.
Fyzický popis:296 s. : il. ; 25 cm
ISBN:9788072272921