Příběh semínka : roztomilý příběh s úkoly pro děti /

Legrační malé semínko z barevné plastelíny si jednoho dne usmyslelo, že by rádo zakořenilo jako jiná semínka. Vyzkoušelo si létat s padákem jako semínka pampelišky, pořídilo si vrtuli jako semínka javoru, rybářskými háčky napodobovalo semínka řepeně a plavilo se v plastové lodičce po vodě, tak jako...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Lucci, Marta (Autor), Foglietta, Riccardo (Autor)
Další autoři: Gottardo, Claudia (Ilustrátor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydání:1. vyd.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Legrační malé semínko z barevné plastelíny si jednoho dne usmyslelo, že by rádo zakořenilo jako jiná semínka. Vyzkoušelo si létat s padákem jako semínka pampelišky, pořídilo si vrtuli jako semínka javoru, rybářskými háčky napodobovalo semínka řepeně a plavilo se v plastové lodičce po vodě, tak jako se na vlnách mohou houpat kokosové ořechy. Na Zemi plastelína zakořenit nemůže, a tak se barevné semínko vydalo na vzrušující expedici do vesmíru. V druhé polovině publikace najdeme tipy a nápady na zábavné pokusy, jejichž prostřednictvím budou moci děti pozorovat přírodní jevy a samy si vyzkouší způsoby, jakými mohou semínka rostlin putovat předtím, než z nich vyrostou rozmanité květiny, byliny, trávy, keře či stromy.
Pohádkový příběh neobvyklého semínka vysvětluje dětem, jak se rozmnožují rostliny. Na příběh navazuje množství úkolů a pokusů pro děti předškolního a mladšího školního věku.
Popis jednotky:Přeloženo z italštiny
Fyzický popis:95 s. : barev. il. ; 24 cm
ISBN:9788026406761